Citi

Kublicku nosauc kā gada aizsardzības spēlētāju, atzīst arī Jurginsonu

2021. gada sezonas Eiropas aizsardzības spēlētājas godu jauktajā divīzijā portāls “Ultiworld” piešķīra “Salaspils” spēlētājai Lāsmai Kublickai, kamēr izlaušanās kategorijā par otro labāko atzina vēl vienu salaspilieti – Bruno Jurginsonu.

Par gada spēlētāju tika atzīta Lola Dama no Nīderlandes komandas “Grut”, kas pirms diviem gadiem bija labākā aizsardzības spēlētāja, kamēr Kublicka bija gada spēlētāja.

“Ultiworld” norādīja, ka Kublicka pēdējā sezonā kļuvusi par vienu no Salaspils balstiem aizsardzībā, spējot sagādāt grūtības pretinieku līderiem. Īpaši tika izcelta Kublickas un Floras Kulertsas cīņa Eiropas klubu čempionāta finālā.

“Viņai visu laiku prātā ir dabūt disku, viņa dara visu, ko var, lai uzvarētu. Viņa ir liela personība un izcila spēlētāja,” par Kublicku izteicās komandas biedrs Toms Ābeltiņš.

Portāls uzteica arī Jurginsona spēli aizsardzībā, ļaujot atspiest pretiniekus atpakaļ un limitējot viņu iespējas. Tāpat, Jurginsons spēlēja lielu lomu kā aizsardzības maiņas saspēles vadītājs, ziņo portāls.

Jau trešo reizi izlaušanās balvas otro vietu iegūst kāds no latviešiem. Iepriekš to guva Ābeltiņš, bet pirms viņa Arvīds Žanis Orlovskis.