Citi

Frisbijs kā «Patiesa sporta» vēstnesis

Jau vairākus mēnešus Latvijas čempionātos lido diskus ar “Patiess sports” saukli. Tas ir Latvijas Antidopinga aicinājums tīram un godīgam sportam. Frisbijā šīs vērtības ir īpaši būtiskas, tāpēc šāda mūsu iniciatīvi bija tikai likumsakarīga, ļaujot frisbijam būt vienam no godīga sporta vēstnešiem Latvijā.

Jau kopš vasaras Latvijas Frisbija federācijas rīkotajos turnīros tiek izmantoti “Patiesa sporta” diski, bet pasaulē šī prakse ir vēl senāka. Jau vairākus gadus visos Pasaules Lidojošo disku federācija (WFDF) frisbija turnīros tiek izmantoti diski, kurus rotā uzraksts “Say no to doping” jeb “Saki nē dopingam”.

Tā kā frisbijs tiek spēlēts bez tiesnešiem un ir balstīts uz savstarpējo cieņu un godīgumu, tad nav arī nekāds pārsteigums, ka gan pasaulē, gan Latvijā tas iestājas par tītu un godīgu sportu.

Šī gada 13. novembrī tika prezentēta filma “Dopinga skartie”, kur pirmizrādes laikā Latvijas Antidopinga birojam tika pasniegts simboliskais “Patiesa sporta” disks.

Filmā tika atspoguļota trīs sportistu stāsti, kā viņi tika pieķerti lietojot aizliegtās vielas. Divos no trim gadījumiem pārkāpums tika veikts nejauši. Līdz ar to Antidopinga birojs vēlreiz uzsvēra, cik būtiski ir sportistiem apzināties aizliegto vielu sarakstu arī amatieru līmenī.

Arī frisbija sacensību laikā gan Pasaulē, gan Latvijā var tikt veiktas aizliegto vielu pārbaudes, tāpēc mēs aicinām rūpīgi apzināties, ko mēs lietojam un cīnīties godīgi. Mēs esam par patiesu sportu!